Welkom op de website van Quebella.

Quebella: Wat mooi

‘’Quebella’’ is een combinatie van het Spaanse Que en het Italiaanse Bella wat samengevoegd ‘’Wat Mooi’’ betekend. Wat mooi staat voor mij als kunstenaar centraal in het leven, oftewel: ‘Mooie en unieke creaties maken die de wereld over gaan en mooier maken’’. Dit doe ik door goed te kijken naar vorm, kleur en materiaal, en het zo te mixen dat er mooie en spannende verhoudingen in mijn sieraden ontstaan. Maar ‘’wat mooi’’ is voor mij ook een foutje in de natuur waardoor een parel niet perfect rond is of in een enkel geval zelfs aan de schelp vastgegroeid. Ik gebruik dan het stukje schelp met de vastgegroeide parel die voor mij een ontroerende schoonheid heeft voor een nieuwe creatie.

Inspiratie

Zo is de gehele natuur een inspiratiebron met zijn prachtige bloemen, kleuren en vormen. Maar ook een goed gesprek met een lekker glas bij de haard met mijn kinderen, man of vrienden, een cappuccino in de zon op een terras, de bloemenman op de markt, de slager die met smaak verteld over een nieuw recept, de sfeer van de (Puches) antiekmarkt in Parijs, Barcelona en Milaan etc.

In Italië heb ik naast Milaan een favoriete plek nl. Bellagio aan het Comomeer. Goddelijk en hier was ook mijn eerste grote kennismaking met Gioielli oftewel Juwelen. Groot, groter, groots en in alle kleuren en materialen.  Hier ontdekte ik ook de Camee en het handwerk van een Camee snijder. Hij snijd figuren, vaak portretten in de bovenste meestal witte laag van een schelp. Hierdoor komt de bruine onderliggende laag tevoorschijn en ontstaat er een reliëf. Een prachtig ambacht en een resultaat van hoge kwaliteit waar ik graag mee werk.

Exclusief

Quebella is klassiek met een eigentijdse twist en een romantische uitstraling. Mijn werk maak ik voor vrouwen die zich willen onderscheiden, zelfbewust zijn en trots op wat ze dragen. Het zijn vrouwen met een eigen stijl die kiezen voor kwaliteit en exclusiviteit en daar voor uit komen. Veel klanten zijn overigens mannen die het mooi vinden en voor hun partner kopen.


quebella logo jpg
quebella logo jpg
quebella logo jpg